woensdag 6 april 2016

Lachen naar het vogeltje, alstublieft!

Dag Qworzó boys and girls,

Jaren hebben jullie er al van gedroomd deel te mogen nemen aan een internationale fotografiewedstrijd en eindelijk is het moment gekomen!  Qworzó biedt je namelijk dit schooljaar de kans om deel te nemen aan een fantastische eTwinningwedstrijd in het teken van fotografie.

In het vijfde leerjaar kregen de leerlingen een spoedcursus fotograferen van Sofie Naegels, de leerlingen in het zesde zullen het moeten stellen met de tips die ze vorig jaar kregen van meester Dave.  In de workshop "fotograferen kan je leren" stak je wellicht vanalles op over kleuren - symboliek - sluitertijd - inzoomen op details - kikvorsperspectief - vogelperspectief - 1/3 regel - compositie - humor - belichting - photoshop - timing - ... In deze eerste werksessie mocht je zelf ook fotograferen dat het een hartenlust was, om al doende te leren.

Nu ga je zelf verder aan de slag met het maken van prachtige foto's.  Dit kan thuis, op schooluitstap, tijdens uitstapjes met je grootouders, ... en met je fototoestel, smartphone van je mama, tablet van je papa, ... want ten laatste op vrijdag 6 mei 2016 zal iedereen 4 foto's moeten doorsturen naar zijn leerkracht!

We verwachten tegen 6 mei 2016 van iedereen per mail:
- 1 natuurfoto
- 1 foto over mensen
- 1 sportfoto
- 1 foto over plaatsen

Eens alle foto's binnen zijn, zullen deze op de blog worden geplaatst en mogen jullie stemmen voor de mooiste foto!  De winnende foto's sturen we vervolgens in naar het eTwinningproject A Snapshot of Europe 2016 en wie weet treden jullie wel in de voetsporen van Jorne Roefs die met deze foto de prijs in de categorie natuur in de wacht sleepte in 2012!

Hier kan je de internationale blog vinden waarop binnenkort de andere scholen hun foto's zullen posten: http://snapshotofeurope2016.blogspot.be/

Jorne maakte deze foto van 2 hongerige ottertjes 
tijdens een gezinsuitstapje naar Europark in Nederland!

Ben je super benieuwd en wil je al eens kijken naar de blog van het project dat enkele jaren geleden liep, surf dan even naar A Snapshot of Europe 2012

Behaalt Qworzó een internationale fotoprijs?  Je zal het op zaterdag 4 juni 2016 te weten komen!

Wij wensen iedereen alvast heel veel succes en nog meer plezier toe!

De meesters en juffen van Qworzó!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten